POZOR - OMEZENÍ ODESÍLÁNÍ VAŠICH OBJEDNÁVEK V TÝDNU od 10.6. do 14.6. + DOPRAVA ZDARMA - VÍCE INFORMACÍ V BANNERU

Malé co do kvantity, ale velké co do kvality, to je Vinařství Klobása z malé obce Nikolčice u Hustopečí, které vzniklo kolem roku 2000. Základním kamenem kvality vín je 2-hektarová vinice v nikolčické trati Neuperk s vysokým obsahem vápníku a unikátním mikroklimatem díky teplému vzduchu od hustopečských rybníků. Produkce vinařství se zaměřením na suchá vína se pohybuje v tisících, resp. v nízkých desetisících lahví. Hrozny jsou sbírány ručně. Při výrobě vín nejsou nepoužívány selektované kvasinky, pouze kvasinky z vlastních vinic. Podle pořeby vína leží na jemných kalech. Odrůdová skladba zahrnuje Chardonnay, které je každoročně školeno v dřevěných sudech, exkluzivní Ryzlink rýnský, Sylvánské zelené, typické pro zdejší oblast,  Pálava a Tramín červený, které do této lokality také historicky patří, Rulandské šedé a z červených vín skvělý Pinot Noir a neméně zajímavé Zweigeltrebe, která jsou školena v dubových a barikových sudech.