Oranžová vína, k jejichž výrobě se v současnosti někteří vinaři vracejí, se vyrábějí z bílých hroznů, nicméně jejich výroba je podobá jako u červených vín. Výroba těchto vín spočívá standardně v dlouhé maceraci hroznů, kdy se ze slupek hroznů vyloučí mnohem více barviva a aromatických látek, dále v neřízené fermentaci a následně v další dlouhé maceraci rmutu, ale celý tento proces nemusí být vždy úplně dodržen, aby víno neslo označení "oranžové víno". Asi nejznámnější postup při výrobě těchto vín je gruzínských způsob, kdy k následné maceraci podrcených hroznů dochází v hliněných kvevri nádobách zakopaných v zemi bez zásahů vinaře. Označení "oranžové víno" v současnosti nese mnoho vín, ale každé může být jiné, může být více "naturální" nebo méně "naturální" dle toho, jak je vyrobeno, výběr je tedy vždy na vás.