Oranžová vína
Oranžová vína, k jejichž výrobě se v současnosti někteří vinaři vracejí, se vyrábějí z bílých hroznů, nicméně jejich výroba je podobá jako u červených vín. Výroba těchto vín spočívá standardně v dlouhé maceraci hroznů, kdy se ze slupek hroznů vyloučí mnohem více barviva a aromatických látek, dále v neřízené fermentaci a následně v další dlouhé maceraci rmutu, ale celý tento proces nemusí být vždy úplně dodržen, aby víno neslo označení "oranžové víno". Asi nejznámnější postup při výrobě těchto vín je gruzínských způsob, kdy k následné maceraci podrcených hroznů dochází v hliněných kvevri nádobách zakopaných v zemi bez zásahů vinaře. Označení "oranžové víno" v současnosti nese mnoho vín, ale každé může být jiné, může být více "naturální" nebo méně "naturální" dle toho, jak je vyrobeno, výběr je tedy vždy na vás.
Traminer orangewein 2019 suché Rakousko Weingut Liener
206,61 Kč bez DPH