VÝBĚR VÍN DLE DRUHU VÍNA
V této sekci můžete vybírat vína podle barvy vína, podle obsahu zbytkového cukru a rovněž vína typu klaret a cuvée.
Rozdělení tichých vín podle obsahu zbytkového cukru je určeno vinařským zákonem (v gramech zbytkového cukru v 1 l vína):
Suchá vína: 0 - 4 gr
Polosuchá vína: 4 - 12 gr
Polosladká vína: 12 - 45 gr
Sladká vína: nad 45 gr
Rozdělení šumivých vin podle obsahu zbytkového cukru je rovněž určeno vinařským zákonem (v grammech zbytkového cukru v 1 l šumivého vína):
Brut Nature: 0 - 3 gr (cukr nebyl po druhotném kvašení dodán)
Extra Brut: 0 - 6 gr
Brut: do 12 gr
Extra Dry (extra sec): 12 - 17 gr
Dry (sec): 17 - 32 gr
Medium Dry (demi sec): 32 gr - 50 gr
Doux (Sweet): nad 50 gr